A kistelepülések továbbra is számíthatnak a Megyei Önkormányzatra PDF Nyomtatás E-mail

A szakképzésben részesülők ösztöndíj támogatásáról, a kistelepülések pályázatainak további támogatásáról is határozott a Zala Megye Közgyűlés 2010. február 12-i ülésén.

Bővebben...
 
Erős Fidesz-kormány lenne a legjobb a magyar gazdaságnak PDF Nyomtatás E-mail

Az elemzők többsége szerint erős Fidesz-kormány lenne a legjobb a magyar gazdaságnak az áprilisi választások után, mivel az végre tudná hajtani azokat a reformokat, amelyek a gazdaságot versenyképesebbé tennék - írta a Reuters 23 magyarországi gazdasági elemző megkérdezése alapján készült elemzésében.

Bővebben...
 
Fogadóóra PDF Nyomtatás E-mail

Január 25-én a Keszthelyi Televízió Fogadóóra című műsorának vendége volt Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő. A műsor témája a keszthelyi fejlesztések, beruházások voltak, amelyek a Zala Megyei Önkormányzat és Keszthely Város Önkormányzatának összefogása eredményeként indulnak.
Fogadóóra

 
A Fidesz bemutatta Zala megyei képviselőjelöltjeit PDF Nyomtatás E-mail

Gyutai Csaba, a Fidesz megyei elnöke, az országgyűlési képviselőjelöltjeik hétfői, zalaegerszegi bemutatásán közölte: a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt Zalában olyan országgyűlési képviselőjelölteket választott, akiket a saját közösségükben, választókörzetükben elfogadnak, életútjukkal, korábbi teljesítményükkel alkalmasak arra, hogy a reményeik szerint polgári többségű parlamentben képviseljék választóikat.

Bővebben...
 
Nem hagyják sorsára a kórházat PDF Nyomtatás E-mail

Minden hivatalos kormányzati propaganda ellenére állíthatjuk: az előző évekhez hasonlóan idén is folytatódik az önkormányzatokat ellehetetlenítő politika, és ez alól nem képeznek kivételt a megyei önkormányzatok sem. Mi több: velük kapcsolatban alig leplezhető az a cél, hogy a csőd szélére szándékozik taszítani őket a kormány.

Bővebben...
 
Nem tett le az MSZP a nyugdíjpénztárak privatizációjáról PDF Nyomtatás E-mail

 Aki nem akarja a nyugdíjak privatizációját, az a Fidesz aláírásgyűjtő ívét írja alá. Az MSZP-nél ilyen vállalás nincs! Vajon miért? - hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 
Nehéz helyzetben az önkormányzatok PDF Nyomtatás E-mail

Január 22-én fogadta el 2010 évi költségvetését a Zala Megyei Önkormányzat, amely 1,3 milliárd forint hiánnyal számol az idei évben. Manninger Jenő, a közgyűlés elnöke szerint a kormány brutális támadást intézett az önkormányzatok ellen, hiszen a megye 1,2 milliárd forinttal kap kevesebbet, mint a tavalyi évben.

Bővebben...
 
Újraindul a sármelléki repülőtér PDF Nyomtatás E-mail

Áprilistól újra üzemelhet a sármelléki Fly Balaton repülőtér. A légikikötő korábbi üzemeltetőjét felszámoló cég a hírek szerint megállapodott egy magyar tulajdonú céggel a légikikötő működtetéséről, mindeközben Zalavár és Sármellék önkormányzata testületi ülésen döntött az üzemeltetési kiírásra beérkezett pályázatokról.

Bővebben...
 
Tanulmányi ösztöndíj a hiányszakmát választó diákoknak PDF Nyomtatás E-mail
Ösztöndíjban részesülnek azok a diákok, akik a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok által kijelölt szakmák valamelyikét tanulják. Februártól havi 10 ezer forint plusz pénzhez juthatnak, ősztől pedig a tanulmányi átlag függvényében módosulna ez az összeg.  Szerkezetlakatos, szabó,  gépi forgácsoló, kőműves, hegesztő. Többek között ezek számítanak hiányszakmának Zalában és az ország nyugati régiójában. A Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerint a munkanélküliség elleni küzdelem legjobb módszere, ha ösztöndíjakkal támogatják a hiányszakmákat tanuló diákokat.
Bővebben...
 
TV Fogadóóra - 2009. december 28. PDF Nyomtatás E-mail
{swfremote}http://www.tvkeszthely.hu/video_magazin?melyik=F20091228{/swfremote}
 
Koccintás és áldás a Balatonra PDF Nyomtatás E-mail
A Balaton, illetve a zalai part jövőjére, fejlődésére, valamint a turizmus növekedésére koccintottak a keszthelyi mólón. A hagyományteremtő Balatoni óévbúcsúztatón Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala megyei közgyűlés elnöke szólt a jelenlévőkhöz, hangsúlyozva: bízik abban, hogy a nehézségek ellenére a tónak, a hozzá kötődő turizmusnak van és persze lesz jövője, a várható nehézségek ellenére is.
Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

10. oldal / 14