“Az emberek érdeke, a mi érdekünk!” PDF Nyomtatás E-mail

A rezsicsökkentésért folytatott aláírásgyűjtési akció azt bizonyítja, hogy Magyarország, a magyar emberek egyértelműen a rezsicsökkentés mellett állnak - mondta Manninger Jenő országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatón Keszthelyen. A képviselő elmondta: a kormány úgy döntött, hogy 10 százalékkal csökkenti január elsejétől a lakossági gáz, az áram és a távfűtés árait, és várhatóan július elsejétől a szemétszállítás és a vízdíjakat is.

Erre azért volt szükség, mert nemzetközi összehasonlításban is fajlagosan Magyarországon a legmagasabb a rezsiköltség Európában, egy magyar család az összjövedelmének egyharmadát költi ezek kifizetésre.
Az energiaszolgáltatók azonban bíróság előtt támadták meg a Magyar Energia Hivatal határozatait, és eddig az energiaszolgáltatók javára születtek döntések. Emiatt fordult a Fidesz a magyar polgárokhoz, hogy támogassák a kormány azon törekvését, hogy a rezsiköltségeket valóban csökkenteni lehessen 10 százalékkal. Természetesen ezzel párhuzamosan megtették az országgyűlésben a szükséges törvénymódosító javaslatokat is.

forrás: monitormagazin.hu